...Sesekali menangis, percayalah . bukan Allah tidak tahu betapa hancur dan luluhnya hati kita menanggung kecewa dan keperitan, tetapi Dia mahu kita rapat padaNya, lantaran hati-hati sebeginilah yang lebih lunak untuk diujinya ~ Jangan Bersedih,Allah Bersama Kita :') "Dear Allah...Make me strong, please (T__T)"

Thursday, 1 December 2011

MY HEART IS JUST FOR YOU.....


Orang yang asyik cinta kepada ALLAH ialah orang yang membebaskan dirinya dari segala nafsu yang berada di dalam dirinya sehingga menatijahkan dia sering menyibukkan dirinya berzikir hanya kepada Allah S.W.T. Dia sentiasa melaksanakan segala tugas-tugas yang Allah suruhkan kepadanya dan melihat kebesaran Allah menggunakan mata hatinya. Nur Allah dan kebesaranNya menguasai dan menghiasi seluruh jiwanya sehingga kosong hatinya dari apa sahaja melainkan Allah. Sesungguhnya, dia telah minum air cinta yang jernih daripadaNya. Tersingkaplah segala Hijab sehingga jelas baginya. Maka jika ia bercakap, dia tidak bercakap melainkan bersama Allah. Dari mulutnya tidak keluar satu pun perkataan melainkan Allah. Demikian jua jika ia bergerak, maka gerak itu atas perintah Allah dan jika ia mendiamkan diri, dia turut bersama Allah.
SUBHANALLAH...

Moga Allah menthabatkan hati pada jalanNya, menguatkan hati dikala lemah, menyuburkan dengan makrifatNya di kala gundah, menghiburkan jiwa ini dengan pengawasanNya pada waktu berteman atau dikala sendiri…Ajarkanlah diri ini untuk bertadabbur dengan kalamNya yang mulia.. “……..Dan Allah berfirman “ Aku Bersamamu” sungguh, jika kamu melaksanakan solat dan menunaikan zakat serta beriman kepada rasul – rasul Ku dan kamu membantu mereka dan kamu meminjamkan kepada Allah dengan pinjaman yang baik. Pasti akan Aku hapuskan kesalahanmu dan pasti akan Aku masukkan ke dalam syurga yang mengalir di bawahnya sungai – sungai………. ( Al Ma’idah : 12 )

Bergegar sudah asaku..
Dalam sedu – sedan tangis dan sendu,
Lemah longlai seurat sarafku,
Apakah keringat ini hanya kan mengalir sebu ?
Sia – sia, tak berguna disilih waktu..

Lalu,
Dimana aku dalam pandangan Tuhanku ?
Kupejam mata..
Kubentangkan seluruhnya pasrah
Kuhamparkan segalanya rasa lemah..
Akulah Si dhaif tiada daya, tiada upaya,
Pada siapa kan ku mengadu…

Tuhan ..
Pandangilah hamba..
Jangan biarkan ku Tuhan
Walau Seminit,
sesaat,
mahupun sedetik
atau lebih singkat dari itu..
Sebatang kara tanpa kasihMu
Dalam dunia fana’
Yang haru biru
Penuh Celaru!

Tuhan..
Jangan tinggalkan daku
Kerna jiwa ini tak mampu,
Berpisah dariMu...

Izinkan aku mengintai..
Disebalik hijab cinta MU ...
kerna aku selayaknya hamba ,
yang hina pada segalanya..

Aku berserah,
menghamparkan seluruhnya itqan , taat & sabarku....
Dalam upaya,
mengetuk kamar kasih MU

No comments:

Post a Comment